Perttelin Peikot järjestää Juhannusrastit ja niiden yhteydessä AM-erikoispitkät juhannussunnuntaina 24.6.2018 Salossa, Perttelin Varvojärvellä.

AM-kisaan osallistuvilla on omaan sarjaan määritelty ratapituus, mutta Juhannusrastien kuntosuunnistajat saavat lähteä haluamalleen radalle iltarastityyliin. Kuntosuunnistajilla on valittavanaan kymmenen eripituista rataa, joista lyhin on lapsillekin sopiva 1,5 ja pisin 17 kilometriä. Lyhintä rataa lukuunottamatta kunto- ja kilpasuunnistajien radat ovat samat.

Lähtöpaikkana on totuttuun tapaan Iisakin Pirtti. Kilpailukeskus on uimarannalla, suunnistukseen jälkeen pääsee saunaan ja myytävänä on kahvia, pullaa yms.

Tapahtuman ideana on viime vuosina ollut, että radat ovat pitkät ja rasteja on vähän. Ratapeikko Visa Koposen alustavissa ratasuunnitelmissa pisin rata on 17 km ja rasteja sillä on 14.

Juhannusrastit 2018 on ensimmäinen kerta, kun päästään suunnistamaan Varvon jo tutuksi tulleilla avokallioilla uunituoreella uudella kartalla, jonka karttapeikko on tehnyt laserkeilausaineiston pohjalta.

Kartalta löytyy Varvon hienoa avokalliomaastoa, Peikkometsää, pieniä peltoja ja iso Lapinsuo. Voi vain kuvitella, millaisia reitinvalintavälejä ratapeikko tuonne laatii suunnistajien iloksi.

Vaikka Juhannusrasteihin on vielä aikaa 173 päivää, merkatkaapa jo tuo 24.6.2018 kalentereihinne. Maastoon pääsee silloin klo 10-11.30.

Jos Varvojärvi ei ole ennestään tuttu paikka, opastus on Romsilantieltä noin viisi kilometriä E18-tien Perttelin/Muurlan liittymästä pohjoiseen. Navigointiosoite opastuksen alkuun on Varvontie 1, perille Iisakin Pirtille Varvon uimarannalle Varvontie 468.

Google Mapsin mukaan Varvojärvelle on matkaa Salosta 21 km (26 min), Helsingistä 113 km (1 t 22 min) ja Turusta 73 km (58 min).

Mainokset